4 Secrete Pentru A Castiga Rapid Orice Polemica In Care Esti Prins

4 Secrete Pentru A Castiga Rapid Orice Polemica In Care Esti Prins

polemici-cu-oameni

Nu putem trai fara prieteni, fara cercuri de oameni, fara anturaje din care sa iesim mereu doar pentru a intra in altele. Cu toate ca ne este greu cateodata sa recunoastem, cercurile sociale sunt o gura de aer proaspat pentru existenta noastra, de aceea ne place atat de mult sa fim o rotita activa din aceste mecanisme vii. Si ca in orice alt ecosistem, si in ecosistemul din care tu faci parte iau nastere periodic discutii aprinse, in care si tu esti de foarte multe ori implicat. Pentru a sti cum sa castigi orice polemica, indiferent cu cine faci in acel moment pase de replici, trebuie sa tii cont de o serie de lucruri. Noi le-am ales pe cele mai imporante 4 dintre acestea, asa ca iti dorim lectura placuta:

1.Controleaza-ti emotiile

Trebuie sa iti tii emotiile in frau, mai ales daca esti o persoana mai vulcanica, deoarece oponentul tau ar putea avea de castigat de pe urma acestor derapaje. Cum va reusi oare acest lucru? Simplu, va face o trecere subtila de la subietul pe care il dezbateti la un subiect mult mai usor de controlat in acel moment: PROPRIA TA PERSOANA. Nu te teme ca reactia ta calma se va traduce prin naivitate sau o lipsa de control. Dimpotriva, oamenii calmi in situatii extrem de tensionate sunt cele mai inspaimantatoare forme de viata cunoscute. Asa ca pareaza din start orice lovitura sub centura, venita din partea adversarului tau, cu un calm iesit din comun.

 

2. Stapan pe informatii

Daca ti-ai facut lectiile de acasa, sau “ai picat pe subiect”, nu trebuie sa iti faci griji. Acest lucru nu trebuie sa te entuziasmeze prea tare, pentru ca atunci s-ar putea sa faci o greseala, iar oponentul tau sa loveasca acolo unde doare mai tare. Construieste-ti o logica de nepatruns, cladita pe argumente solide si fapte ce pot fi usor demonstrate. Nu trebuie neaparat sa spui ceva, daca nu esti stapan pe un subiect anume, pentru ca risti sa gafezi, iar oponentul tau va ridiculiza lipsa ta de informatii clare.

 

3. Gaseste un punct slab

Oricine il are, chiar si adversarul tau. Speakerul motivational Gabriel Comanescu spunea in cartea sa “Cum sa fii fericit la locul de munca”: “Orice coleg de-al tau are un punct slab. Poate va fi greu sa il gasesti, insa dupa ce reusesti acest lucru, apasa acolo de fiecare data cand acesta te va supara.” Intr-adevar, oponentul tau ascunde cateva slabiciuni, pe care cu siguranta le va arata in timpul polemicii voastre. De aceea, este mai bine sa ramai calm si sa il studiezi, pentru ca odata gasit acel punct slab, va trebui sa lovesti doar in acel loc, pana cand adeversarul tau va ingenunchea.

 

4. Umorul in polemica

Simtul umorului, introdus cu multa dibacie intr-o polemica aprinsa, iti poate aduce rapid foarte multe bile albe. Poti chiar castiga o discutie aprinsa, daca stii cum sa iti ridiculizezi adversarul cu mult bun simt si cu multa tactica. Este important sa presari mereu cate o ironie fina la adresa interlocutorului tau, pentru ca fiecare zambet provocat in jurul vostru ii va macina increderea in propriile forte. Argumentul final trebuie sa fie un mix inteligent de logica, argumente, agilitate si umor, pentru ca doar asa iti il poti face rapid K.O. pe cel care a indraznit sa te contrazica

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *