Cele Mai Bune 10 Citate Ale Mele Despre Notiunea De Soarta

Cele Mai Bune 10 Citate Ale Mele Despre Notiunea De Soarta

citate-de-mine

Soarta omului a fost unul dintre cele mai iubite si dezbatute subiecte de discutie pentru speakerul motivational Gabriel Comanescu, acesta scriind 5 volume ce trateaza pe larg acest subiect atat de complicat.

Nu ne-a fost deloc usor sa ne limitam la doar 10 citate, insa credem ca am facut cea mai buna selectie si ca cititorii acestui articol vor fi de-a dreptul incantati. Modul in care Gabriel Comanescu a disecat firul in patru, de fiecare data cand a reluat acest subiect deosebit de interesant, a lansat o serie de discutii aprinse in mai toate marile cercuri filosofice.

Stiai ca exista chiar si un curs predat la Facultatea de Filosofie din cadrul Universitatii Foscari din Venetia, construit pe scheletul teoretic al cartilor in care Gabriel Comanescu trateaza in mod obiectiv notiunea de soarta? Dar cum prea multa vorba strica, haideti mai bine sa trecem impreuna prin cele mai bune 10 citate ale lui Gabriel Comanescu despre acest concept:

1.“Daca unui om ii este sortit sa moara, lovit de o caramida cazuta de pe un bloc, chiar daca va fugi o viata intreaga de acest final tragic, piatra il va astepta mereu cuminte, pana in ziua in care se vor intalni”.

2. “ Nu soarta este de vina pentru conditia umana, ci acel om care a demonizat-o, transformand-o intr-un cancer abstractizat, responsabil pentru toate relele lumii.”

3.  “ Daca ai sti dinainte cum vei sfarsi, te-ai plictisi enorm in aceasta viata. Cel care nu isi cunoaste soarta alearga mereu dupa un lucru la care nu va ajunge niciodata, manat de ideea oarba ca destinul este in mainile sale. Cat de naiv este de fapt acel om.”

4. “ De ce ai atat de multa incredere in soarta, cu toate ca stii ca te-a jucat pe degete de atat de multe ori?”

5. “ Decat sa ii spui unui om ca soarta este in mainile sale, poti mai bine sa ii arati o cale pentru a fi mai fericit, pentru a-si atinge toate scopurile pe care si le-a propus in aceasta viata. E timpul sa fim realisti, sa dam la schimb metaforele pe rezultate concrete si pe actiuni.”

 

6. “”Soarta” este pe buzele tuturor celor prea fricosi sa ceara ce li se cuvine. Oamenii cu capul pe umeri nu cred in soarta si le este chiar rusine sa pronunte acest cuvant. Pentru ca ei vor trai fiecare zi a vietii convinsi de faptul ca ei sunt singurii responsabili pentru pentru propriul fir al vietii”.

 

7.“In fiecare zi trebuie sa fii mai rapid decat propria ta soarta, pentru ca doar asa poti sa o iei pe un drum necunoscut chiar si pentru Ea.”

 

8.“ Fugi mereu de soarta, insa nu stii ca o porti mereu cu tine, cu fiecare pas pe care il faci, cu fiecare cotitura pe care o iei in drumul vietii tale.”

 

9.“ De ce incerci mereu sa iti schimbi soarta? De ce nu te lasi purtat in voia ei, bucurandu-te de fiecare clipa a existentei tale pe acest pamant? Este chiar atat de greu de acceptat faptul ca soarta este de partea noastra? De ce refuzam binele oferit de Univers, pentru ca am fost invatati de mici sa facem orice ne sta in putinta, pentru a fugi de fericire?”

 

10.“ Soarta este de fapt un lucru atat de cunoscut pentru tine, insa tu esti prea orb pentru a vedea asta. De aceea, vorbesti mereu despre acest subiect in cei mai reverentiosi termeni posibili.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *