Cum Sa Construiesti Un Discurs Motivational Convingator

Cum Sa Construiesti Un Discurs Motivational Convingator

scriind-un-discurs

Pentru a-ti convinge audienta cu un discurs puternic, trebuie sa iti construiesti intreaga prezentare plecand de la un pas bine pus la punct. Nimic nu este intamplator, de unde si succesul de care marii speakeri motivationali se bucura, in urma discursurilor lor. Problema pe care o prezinti trebuie sa aiba radacini puternice in mentalul colectiv, astfel incat audienta sa rezoneze apoi cu solutiile pe care le prezinti. Totodata, modul in care vorbesti, gesturile pe care le faci in timpul discursului si atitudinea pe care o ai, toate acestea contribuie la consolidarea unui speech persuasiv si concret.

 

Prezentarea problemei

Alege-ti cu foarte mare atentie subiectul pe care vrei sa il abordezi. Nu este la fel de importanta actualitatea problemei propuse, ci modul in care aceasta afecteaza mentalul colectiv, intr-o anumita perioada de timp. Cu cat problema este mai contextuala, cu atat discutia va fi mai interesanta. Este foarte important sa prezinti fapte reale, sustinute de statistici clare, pe intelesul tuturor. Cu cat baza de argumente este mai solida, cu atat tu vei fi mai convingator, pentru a trece mai usor catre partea a doua a discursului tau:

 

Prezentarea solutiilor

Speakerul motivational Gabriel Comanescu spunea in cartea sa “Solutiile – Cel Mai Bun Prieten Al Omului”: “Solutiile pe care le oferi trebuie sa fie intotdeauna simple, extrem de logice, astfel incat cei care te asculta sa se intrebe in sinea lor <<De ce oare nu m-am gandit si eu la ideea asta atat de simpla, dar care functioneaza atat de bine??” Prezentarea problemei si prezentarea solutiilor ulterioare trebuie sa mearga mana in mana.

Dupa ce ai subliniat problema, facandu-i pe cei din audienta sa rezoneze cu argumentele pe care le-ai adus, prezinta solutiile si ofera-le suficiente motive pentru a le crede. Slide-urile ajuta foarte mult in tot acest proces de persuasiune, deci cu cat mai creative cu atat mai bine.

 

Atitutinea pe care o ai

Atunci cand esti pe scena, tinand un discurs motivational pentru oamenii din fata ta, este foarte  importanta atitudinea. Modul in care interactionezi cu oamenii, limbajul corporal, glumele pe care le introduci in discurs, toate acestea conteaza foarte mult.

Tine minte ca un astfel de discurs trebuie sa alterneze si cu un dialog constructiv, din care poti si tu sa inveti cate ceva de la cei din public. Incearca sa te misti foarte mult pe scena si sa iti indrepti privirea catre toate zonele din public. O persoana statica, ce pare abatuta si vorbeste foarte incet, nu are cum sa fie un speaker motivational.  

Iata cum poti construi rapid un discurs motivational, prin care sa ii surprinzi pe toti cei aflati in public. Cele mai frumoase astfel de discursuri sunt realizate dupa un plan bine pus la punct, de aceea noi ti-am aratat mai sus pasii prin care trebuie sa treci, pentru a dezvolta un discurs clar, bazat pe argumente si solutii la problema prezentata.

La fel de importanta este atitudinea pe care o ai in fata oamenilor din public, deoarece acestia vor sa vada pe scena un om cu o atitudine pozitiva, un limbaj corporal ce exprima optimism, buna dispozitie si dorinta de a invata lucruri noi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *