Primii 4 Pasi De Aur In Atingerea Oricarui Obiectiv

Primii 4 Pasi De Aur In Atingerea Oricarui Obiectiv

Atunci cand te afli la inceput de drum, in marea cursa contra-cronometru pentru atingerea unui obiectiv propus, trebuie sa stii ca dispui de o cantitate limitata de resurse: timp, energie, bani, dispozitie etc. De aceea, ai nevoie de un plan, structurat pe pasi, pentru a atinge rapid orice obiectiv ti-ai propus.

Tine minte un lucru foarte important: atingerea unui astfel de scop se bazeaza foarte mult pe actiune, asa ca oricat de mult am vorbi in aceste randuri despre planul in sine, orice realizare este in esenta construita pe actiune. Pentru a nu mai lungi foarte mult discutia, hai sa trecem direct la fapte. Iata cei mai importanti 4 pasi pentru atingerea rapida a oricarui obiectiv:

 

1. Scop Clar

Din multimea de ganduri, sperante, planuri pe care le ai, trebuie sa izolezi foarte bine acest obiectiv. Ai nevoie de foarte multa concentrare pentru a-l realiza, de aceea trebuie sa fie extrem de conturat in mintea ta. Fii foarte clar in formarea unui scop si vizualizeaza-l de fiecare data in minte. “Vreau sa termin lucrarea de doctorat in cel mult 3 luni” sau “Vreau gasesc rapid o cazare buna la mare” sau “Vreau sa invatat sa gatesc paste in acest weekend”.

 

2. Vizualizeaza finalul

Gaseste-ti timp in fiecare zi pentru a vizualiza concretizarea acestui obiectiv. Gabriel Comanescu numeste acest procedeu “visarea lucida”. Incearca sa respecti o cat mai buna acuratete si nu distorsiona aceasta proiectie. Ai nevoie de foarte multa liniste, pentru a nu fi deranjat atunci cand faci acest lucru. Vizualizeaza exact lucrul pe care ti-l doresti si proiecteaza, pas cu pas, intreg traseul pana la realizarea acestui obiectiv.

 

3. Fara obstacole

Fa-ti o lista cu toate obstacolele posibile pe care le poti intampina pe drum. Este extrem de important sa fii constient de toate aceste piedici deoarece, asa cum spuneam in introducere, dispui de o cantitate limitata de resurse. De aceea, este bine sa stii cum sa iti dozezi nervii, banii, timpul, in cazul unor situatii neprevazute mai putin placute. Este foarte bine sa te poti baza pe cineva, in cazul in care obstacolele par greu de depasit: un prieten, un specialist etc. Vorbiti cat de mult puteti despre modul in care te afecteaza emotional aceste piedici si faceti cat mai multe pase de idei despre cum ati putea depasi momentele dificile.

 

4. Succese mici

Fragmenteaza obiectivul principal in obiective mult mai mici, pe care sa le poti indeplini pe masura ce te apropii de final. Conteaza oare atat de mult acest lucru? ABSOLUT!!! Sa te poti bucura de mici victorii pe intreg parcursul acestui drum este extrem de important pentru respectul pe care ti-l porti. Fiecare obiectiv secundar indeplinit te aduce mai aproape cu un pas de marea reusita, de aceea aceasta abordare a fragmentarii este extrem de utila.

Asadar, ai nevoie de un plan bine pus la punct, pentru a rezolva mai repede orice lucru ti-ai propune. Cu cat acel obiectiv este mai greu de atins, cu atat trebuie sa fii mai determinat sa il atingi. In viata, lucrurile grele de atins sunt adevarate provocari, in niciun caz niste monstri de care sa fugi ani de-a randul. Urmeaza acesti 4 pasi de fiecare data cand te apuci de un lucru nou si scrie intr-o agenta progresele facute. Vei vedea ca resursele de care vorbeam la inceputul acestui articol vor deveni mult mai usor de stapanit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *